صفحه اعضا هیئت علمی - دانشکده دامپزشکی
استاد
تاریخ بهروزرسانی: 1403/12/13
مسعودرضا صیفی آبادشاپوری
دانشکده دامپزشکی / گروه پاتوبیولوژی
رساله های دکتری
-
تولید آنتیبادی مونوکلونال ضد پروتئین نوکلئوکپسید ویروس برونشیت عفونی ماکیان (سویه H120)
بهاره رامش 773ویروس برونشیت عفونی (IBV) طیور یکی از عوامل بیماری¬زای ویروسی بسیار مهم است که خسارات اقتصادی قابل توجهی به صنعت پرورش طیور در سرتاسر جهان وارد می¬کند. ویروس برونشیت عفونی یک بیماری تنفسی واگیر با حدت بالا ایجاد می¬کند. برخی سروتیپ¬های نفروتروپ ویروس ایجاد نفریت نیز می-کنند. همچنین ویروس برونشیت عفونی باعث تولید تخم¬های غیر عادی و کاهش تولید تخم مرغ می¬شود. این ویروس دارای چندین سروتیپ است و کنترل موثر عفونت¬های ناشی از آن از طریق واکسیناسیون و تشخیص سریع بیماری قابل انجام است. ویروس برونشیت عفونی طیور (از جنس گاماکروناویروس، خانواده کروناویریده) دارای یک رشته RNA مثبت به طول 6/27 کیلو¬باز است. ژنوم ویروس سه پروتئین ساختاری بزرگ را رمز می¬نماید: گلیکوپروتئین اسپایک، گلیکوپروتئین داخل غشایی و فسفوپروتئین نوکلئوکپسید با وزن 43 تا 50 کیلودالتون. پروتئین نوکلئوکپسید IBV (N) یکی از پروتئین¬های ساختمانی حفاظت شده این ویروس است که برای طراحی کیت¬های تشخیصی و تولید آنتی¬بادی مونوکلونال مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر پروتئین N ویروس برونشیت عفونی طیور سویه¬ی واکسن H120 در سویه¬ی Rosetta باکتری Escherichia coli بیان و سپس با کمک ستون کروماتوگرافی رزین آمیلوز خالص و به¬عنوان آنتی¬ژن برای تولید آنتی¬بادی مونوکلونال استفاده شد. پس از ایمن¬سازی موش¬های Balb/c با آنتی¬ژن نوترکیب و طی مراحل مختلف تولید آنتی¬بادی مونوکلونال، مایع رویی هیبریدوماها توسط الیزای غیر مستقیم غربالگری شدند. هیبریدوماهای مثبت بعد از 3 بار کلونینگ، انتخاب گردیدند. در نهایت 2 هیبریدوما (1F9 و 6C3)که آنتی¬بادی مونوکلونال ضد پروتئین N نوترکیب را تولید می¬کردند، شناسایی شدند. واکنش آنتی¬بادی¬های منوکلونال تولیدشده توسط این هیبریدوماها با پروتئین طبیعی ویروس در آزمایش¬های وسترن بلات و ایمونودات بررسی گردید. هر دو آنتی¬بادی قادر به شناسایی پروتئین N در مایع آلانتوئیک تخم مرغ تلقیح شده با IBV در آزمایش وسترن بلات بودند، اما در آزمایش ایمونودات تنها آنتی¬بادی 1F9 مثبت بود. آنتی¬بادی 1F9 همچنین قادر به شناسایی سویه¬های 4/91 و QX IBV در آزمایش ایمونودات بود. به ¬نظر می¬رسد آنتی¬بادی منوکلونال 1F9 می¬تواند کاربرد تشخیصی داشته باشد.
-
ساخت و ارزیابی ایمنی زایی پلاسمید نوترکیب واجد ژن گلیکوپروتئین E2 ویروس اسهال ویروسی گاو و بخش C3d کمپلمان گاو
محمد رشنو 772بیماری اسهال ویروسی گاو (BVD)، یکی از بیماری¬های مهم گاو است که با اسهال، سقط جنین، مردهزایی، بازگشت به فحلی و کاهش تولید شیر، خسارت¬های اقتصادی هنگفتی را سبب می¬شود. این بیماری توسط ویروس اسهال ویروسی گاو (BVDV) از خانواده فلاوی¬ویریده و جنس پستی¬ویروس¬ ایجاد می¬شود. برنامه¬های مراقبتی مناسب مانند واکسیناسیون بر ضد ویروس BVD، اهمیت زیادی در پیشگیری و کنترل این بیماری دارند. پروتئین ساختمانی E2با وزن مولکولی KDa 53، پروتئین ایمونوژن اصلی ویروس است و سبب القای آنتی¬بادی¬های محافظت کننده در حیوانات ایمن یا آلوده می¬گردد. به همین دلیل پروتئین E2 کاندید اصلی برای تولید واکسن¬های تحت واحد، واکسن DNA و ویروس¬های نوترکیب می¬باشد. C3فراوانترین جزء کمپلمان پروتئینی کلیدی و فاکتور عمده ایمنی همورال در دفاع میزبان در سیستم کمپلمان می باشد. پژوهش های متعدد نشان داده اند که همراهی نسخه هایی از C3d ( آخرین جزء ناشی از شکست C3) در واکسن های DNA به فعالیت پر توان ادجوانتی انجامیده است. هدف مطالعه حاضر ساخت و بررسی ایمنی¬زایی پلاسمید کد کننده E2 و جزء C3d کمپلمان گاو در موش بود. بدین منظور توالی کدکننده پروتئین E2 ویروس BVD سویه NADL با آزمایش RT-PCR تکثیر و درون وکتور بیانی یوکاریوتی pSe-Tag کلون شد. سپس سه نسخه از توالی ژن C3d به این پلاسمید افزوده گردید. 15 سر موش Balb/C با سن 6-5 هفته به سه گروه 5 تایی تقسیم شده و به گروه اول [E2-(C3d)3]، µg 100پلاسمید حاوی ژن E2 به همراه سه نسخه از ژن C3d، گروه دوم (E2)،µg 100 پلاسمید حاوی ژن E2 به تنهایی و گروه سوم (شاهد)، پلاسمید بدون ژن¬های فوق تزریق شد. موش¬ها در مجموع 3 بار با فاصله دو هفته ایمن شده و در روزهای صفر ، 14، 28 و 42 از موش¬ها خونگیری به عمل آمد. عیار سرمی آنتی¬بادی ضد E2 در گروه¬های مختلف با استفاده از روش ¬الیزا ارزیابی گردید. نتایج آزمون الایزا تفاوت معنی داری را میان موش های گروه های اول و دوم با گروه سوم نشان داد اما دو گروه اول تفاوت معنی داری نداشتند. با اینحال این یافته¬ها حاکی از آن بود که پلاسمید های حاوی ژن E2 تهیه شده در این مطالعه دارای پتانسیل ایمنی زایی بوده و می¬توانند به عنوان یک DNA واکسن در مطالعات میدانی مورد ارزیابی دقیقتری قرارگیرند.
-
کلونینگ و بیان ژن VP3 ویروس بیماری بورس عفونی جهت طراحی و ارزیابی آزمایش الیزا
علی محبت 772بیماری بورس عفونی، یکی از بیماری¬های بسیار واگیر طیور است که در صنعت طیور در سراسر جهان باعث زیان¬های اقتصادی می¬شود. پس از عفونت با ویروس اولین آنتی¬بادی¬ها بر ضد VP3 ظاهر می-شود، بنابراین پروتئین نوترکیب VP3 می تواند آنتی¬ژن مطلوبی برای استفاده در الیزا ¬باشد. در این مطالعه ژن VP3 ویروس بیماری بورس عفونی با استفاده ازآزمایش RT-PCR تکثیر داده شد و سپس با استفاده از پلاسمید پروکاریوتی بیانی pMal-C2X در E.coli کلون گردید. بیان پروتئین VP3 در آزمایشات SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ بررسی ¬شد و سپس برای تایید نهائی سکانس ژن کلون شده مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه پروتئین نوترکیب با استفاده از ستون کروماتوگرافی حاوی رزین آمیلوز خالص ¬گردید و برای پوشش دادن حفرات پلیت الایزا استفاده شد. با بهینه سازی، پارامترهای مهم این آزمایش شامل میزان آنتی¬ژن در هر حفره و رقت سرم¬های آزمایشی، نوع بلوک کننده و در آخر رقت مناسب کنژوگه تعیین ¬گردید. پس از این مرحله عملکرد آزمایش طراحی شده با انجام آزمایش بر روی 226 سرم تهیه شده بررسی¬ شد. در پایان میزان همبستگی نتایج آزمایش طراحی شده با نتایج بدست آمده از آزمون خنثی سازی و کیت الایزای تجاری آیدکس گامبورو تعیین گشت. آزمون مک نمار و آماره کاپا مشخص کرد که میزان همبستگی بالایی بین نتایج الایزای VP3، آزمایش خنثی سازی ویروس و الایزای تجاری وجود دارد. این یافته¬ها حاکی از آن بود که الایزای طراحی شده با VP3، آزمایشی حساس و اختصاصی است و می¬تواند جهت ساخت یک کیت الایزای تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
-
کلونینگ و بیان قطعات نوترکیب هم پوشان متوالی پروتئین NS3 ویروس اسهال ویروسی گاو در اشریشیاکلی و ارزیابی آنها در الایزا
پژمان محمودی کوهی 770 -
تولید آنتی بادی مونوکلونال بر ضد گلیکوپروتئین Erns و پروتئین NS3 نوترکیب ویروس اسهال ویروسی گاوان سویه (NADL)
مریم اختلاط 770 -
تولید آنتی بادی مونوکلونال برضد پروتئین نوترکیب NP ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2
ازاده نیسی 770 -
کلونینگ و بیان ژن NP ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 در اشریشیاکولی
امین جایدری 768
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
طراحی و ارزیابی یک الایزای غیر مستقیم جهت ردیابی آنتی بادی ضد ویروس لکوز گاوی با استفاده از پروتئین کپسید (p24) نوترکیب
محمد امین دانش 777 -
طراحی و ارزیابی یک الایزای غیر مستقیم جهت ردیابی آنتی بادی ضد ویروس برونشیت عفونی ماکیان با استفاده از پروتئین نوکلئوکپسید (N) نوترکیب
گوشه-شیداسادات 777 -
تولیدآنتی بادی مونوکلونال بر ضدپروتئین p24 ویروس لکوز گاوی
ساناز زراسوندنیا 775ویروس لوسمی گاو (BLV) عامل شایع¬ترین بیماری نئوپلاستیک گاو یا لکوز آنزئوتیک گاو (EBL) می¬باشد که به¬عنوان یک رتروویروس تیپ C برون¬زا در جنس دلتارتروویروس از خانواده¬ی رتروویریده طبقه-بندی شده است. اغلب گاوهای آلوده به BLV، هیچ¬گونه علامت درمانگاهی را نشان نمی¬دهند و در تمام طول عمر به¬عنوان حامل، توانایی انتقال ویروس را از طریق لنفوسیت¬های آلوده به سایر دام¬های حساس دارند. عفونت با BLV ضررهای اقتصادی مهمی را به صنعت دامداری وارد می¬کند و هزینه¬های قابل توجهی برای کنترل و ریشه¬کنی آن صرف می¬شود. از¬این¬رو انجام مطالعات به¬منظور تعیین وضعیت آلودگی به آن در سطح ملی ضروری است. با توجه به اینکه امروزه هیچ واکسن یا درمان مناسبی برای عفونت¬های ناشی از BLV وجود ندارد، کنترل و ریشه¬کنی موثر آن، با تشخیص سریع عفونت و حذف یا جداسازی گاوهای آلوده امکان پذیر است. در حال حاضر الایزا (ELISA)، بهترین روش آزمایشگاهی جهت تشخیص آنتی¬بادی¬های ضد ویروس لکوز به¬خصوص آنتی¬بادی¬های ضد گلیکوپروتئین gp51 و پروتئین p24 آن می¬باشد. هدف از این مطالعه، تولید آنتی¬بادی مونوکلونال بر ضد پروتئین p24 ویروس لکوز گاوی بود تا در آینده امکان طراحی آزمایش الایزای رقابتی ضد لکوز فراهم گردد. بدین منظور از پروتئین p24 که از طریق بیان ژن در باکتری E. coli به¬صورت نوترکیب تولید شده بود، به¬عنوان آنتی¬ژن استفاده گردید. پس از ایمن¬سازی موش¬های نژاد Balb/c با آنتی¬ژن نوترکیب، سلول¬های طحالی یک موش ایمن توسط پلی¬اتیلن گلیکول (PEG) با سلول¬های میلومای SP2/0 ادغام شدند. مخلوط سلولی فیوژن یافته در محیط HAT وارد و در پلیت 96 خانه تقسیم گردید. سپس مایع رویی کلون¬های اولیه توسط آزمایش الایزای غیرمستقیم غربالگری شدند و کلون¬های مثبت (7F2، 10G2 و 7C5) بعد از 2 بار کلونینگ، انتخاب گردیدند. به¬منظور بررسی ایمونوژن بودن اپی¬توپ¬هایی که آنتی¬بادی¬های مونوکلونال بر ضد آن¬ها تولید شده بودند، امکان مهار واکنش این آنتی¬بادی¬ها با استفاده از یک سرم پلی¬کلونال ضد BLV (کنترل مثبت یک کیت تجاری الایزا) در آزمایش الایزای رقابتی بررسی شد. بر اساس این نتایج به¬نظر می¬رسد یکی از آنتی¬بادی¬های اختصاصی تولید شده بر ضد p24، به¬منظور طراحی روش-های تشخیص آزمایشگاهی BLV مفید باشد.
-
بهینه سازی یک آزمایش الایزای تسخیرآنتی ژن خانگی برای ردیابی نوکلئوپروتئین ویروس آنفلوانزای جنس A در نمونه مدفوع مرغ
سپیده صالحی پورباورساد 775آنفلوانزا یک بیماری مهم ویروسی و با اهمیت جهانی است که خسارت¬های اقتصادی زیادی را به صنعت طیور وارد می¬کند و بنابراین تشخیص سریع این بیماری اهمیت زیادی دارد. اخیراً با استفاده از آنتی¬بادی¬های مونوکلونال و پلی¬کلونال ضد نوکلئوپروتئین (NP) ویروس آنفلوانزای جنس A که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز تهیه شده بودند، یک آزمایش الایزای تسخیر آنتی¬ژن خانگی (AC-ELISA) با حساسیت و ویژگی بسیار بالا برای ردیابی پروتئین NP در نمونه¬های سواب نای ماکیان طراحی گردید. با توجه به دشواری تهیه سواب نای و نیز به¬منظور تسهیل نمونه¬برداری از پرندگان بیمار، مطالعه حاضر با هدف بهینه-سازی آزمایش الایزای تسخیر آنتی¬ژن خانگی برای ردیابی NP در نمونه¬های مدفوع مرغ انجام گرفت. بهینه-سازی، بیشتر در مرحله¬ی آماده¬سازی نمونه¬های مدفوع پیش از افزودن به پلیت الایزا انجام شد. به این منظور یک نمونه مدفوع فاقد ویروس با حجم مشخصی از مایع آلانتوئیک حاوی ویروس مخلوط شده و با استفاده از بافرهای مختلف برای بررسی در الیزا آماده سازی شد. نتایج الیزا نشان داد که بافر PBS حاوی FBS ، PMSF و تریتون X-100 از عملکرد مناسبی برخوردار بود. با این¬حال این آزمایش قادر به نشان دادن حضور ویروس در مدفوع جوجه¬های آلوده شده به صورت تجربی نبود اما حضور ویروس در سوآب نای تهیه شده از این پرندگان به¬خوبی نشان داده شد. بر اساس این مطالعه به¬¬نظر می¬رسد برای ردیابی ویروس آنفلوآنزا در نمونه¬های مدفوع مرغ آزمایش AC-ELISA به بهینه¬سازی بیشتری نیاز دارد.
-
بررسی آلودگی گاومیش های رودخانه ای با ویروس های OvHV-2 و CpHV-2
نسترن عباسی مقدم 774<p>تب نزله¬ای بدخیم (Malignant catarrhal fever, MCF)، یکی از مهمترین بیماری¬های ویروسی در گاو و گاومیش و انواع دیگری از حیوانات می¬باشد. MCF به عنوان یک بیماری لنفوپرولیفراتیو و در عین حال کشنده شناخته شده است. این بیماری توسط دو ویروس مختلف با نام¬های (AlHV-1) Alcelaphine herpes virus 1 و (OvHV-2) Ovine herpes virus ایجاد می¬گردد که مخزن آن¬ها به ترتیب، ویلدبیست و گوسفند می¬باشد. هرپس ویروس دیگری به نام caprine herpesvirus-2 (CpHV-2) شناخته شده که مخزن آن، بزهای اهلی می باشد.این مطالعه جهت بررسی آلودگی گاومیش¬های رودخانه¬ای با OvHV-2 و CpHV-2 در شهر اهواز صورت گرفته است. به این منظور 150 نمونه خون از گاومیش¬های رودخانه¬ای این شهر جمع آوری و آزمایش PCR شد. در ابتدا از هر یک از نمونه¬ها بافی کت تهیه شد و DNA بافی¬کت¬ها استخراج شد. سپس وجود OvHV-2 و CpHV-2 با آزمایش semi nested PCR بررسی شد. براساس نتایج آزمایش PCR، 67/0 درصد گاومیش¬ها حامل OvHV-2 DNA و 67/0 درصد نیز حامل CpHV-2 DNA بودند. میزان شیوع عفونت با ویروس های OvHV-2 و CpHV-2 در جمعیت گاومیش¬های تحت مطالعه بسیار کمتر از نتایج ارائه شده در مطالعه پیشین در سال 2013 می¬باشد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر می¬توان عنوان نمود که فرضیه نقش دوگانه (به عنوان حیوان حساس و حیوان مخزن) برای گاومیش رودخانه¬ای احتمالا صحیح نمی¬باشد زیرا در صورت صحت این فرضیه، ویروس باید بصورت مستقل از نشخوارکننده کوچک در جمعیت گاومیش حضور داشته و بقای خود را حفظ کند، اما مطالعه حاضر گویای چنین امری نمی¬باشد. با نشان دادن حضور ویروس در ترشحات و نه DNA آن، شاید بتوان نتیجه گیری نمود که گاومیش¬ها حداقل در یک دوره کوتاه ممکن است نقش حیوان مخزن را نیز بازی کنند.</p>
-
طراحی و ساخت یک سازه ژنی نوترکیب بیان کننده پروتئین p24 ویروس لکوز گاوی در E.coli
زهره نجفی 774وﯾﺮوس ﻟﮑﻮز ﮔﺎو (BLV) یک رتروویروس تیپ C اگزوژن ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑـﻪ ﺟـﻨﺲ دﻟﺘـﺎ وﯾـﺮوس از ﺧﺎﻧﻮاده رﺗﺮووﯾﺮﯾﺪه اﺳﺖ. اکثر حیوانات آلوده بهBLV بدون علائم بالینی به زندگی ادامه میدهند و به عنوان حامل، ویروس را پخش میکنند اما در برخی از گاوها عفونت با ویروس لکوز گاوی موجب لنفوما (بیماری لکوز) میشود.BLV یکی از ویروسهای تاثیر گذار بر اقتصاد دامداری است و خسارات عمده آن شامل حذف گاوهای مبتلا به تومور، کاهش توان تولید و فعالیت تولیدمثلی و محدودیتهای صادرات گاو و اسپرم به کشورهای وارد کننده میباشد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ خسارتهای ناشی از این ویروس ﺑﻌﻀﯽ از ﮐﺸﻮرﻫﺎ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﺟﻬـﺖ رﯾـﺸﻪ ﮐﻨـﯽ و یا کنترل آن در دﺳﺖ اﺟﺮا دارﻧﺪ. ﺑﺮﻫﻤﯿﻦ اﺳﺎس اﻧﺠﺎم ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت وﺳﯿﻊ ﺑـﻪ ﻣﻨﻈـﻮر ﺗﻌﯿـﯿﻦ وﺿﻌﯿﺖ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﻪ اﯾﻦ وﯾﺮوس در ﺳﻄﺢ ملی ضروری میباشد. از آنجایی که تولید پایدار آنتیبادیها از ویژگیهای آلودگی به ویروس لکوز گاوی میباشد، بررسی سرولوژیکی از بهترین راههای شناسایی حیوانات آلوده است. از جمله روشهای سرولوژیکی رایج که برای تشخیص BLV به کار میرود، تست الایزا (ELISA) میباشد. بیشتر پروتئینهای ساختاری BLV، بخصوص گلیکوپروتئینهای gp51 و پروتئین p24 بسیار ایمونوژن هستند و الیزا میتواند آنتیبادی ضد هر دو پروتئین p24 و gp51 را شناسایی کند و در مقایسه با سایر آزمایش در سطح وسیع مورد استفاده قرار گیرد. هدف ازاین مطالعه، کلونینگ مولکولی و بیان پروتئین p24 در یک سیستم بیانی پروکاریوتی بود تا در آینده ازاین پروتئین نوترکیب در مطالعات طراحی الیزا و یا تولید آنتی بادی منوکلونال به عنوان آنتی ژن استفاده گردد. برای این هدف ابتدا با انجام PCR بر روی نمونه خون یک راس گاو آلوده به BLV، ژن p24 تکثیر گردید و سپس با استفاده از وکتور بیانی pMalc2x در باکتری E.coli کلون و بیان شد. پروتئینp24 نوترکیب با استفاده از ستون کروماتوگرافی رزین آمیلوز خالص شد. بررسی پروتئین نوترکیب p24 در آزمایشهای وسترن بلات و دات الایزا با استفاده از سرمهای کنترل مثبت و منفی یک کیت الایزای تجاری BLV توانایی واکنش گری پروتئین نوترکیب با آنتی بادیهای ضد BLV را تائید کرد. نتایج این مطالعه پیشنهاد می-کند که پروتئین P24 نوترکیب تولید شده بالقوه قابلیت استفاده در طراحی کیتهای الایزا برای تشخیص حضور آنتی بادی ضد BLV و یا تولید آنتی بادی منوکلونال را دارا میباشد.
-
بررسی سرولوژی آلودگی گاومیش های ارجاعی به کشتارگاه اهواز به ویروس طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR)
کوثر سربندی 774طاعون نشخوارکنندگان کوچک به صورت یک بیماری اولیه در گوسفند و بز بروز میکند. گوسفند و بز به یک میزان به آلودگی به ویروس حساس هستند اما بیماری در بزها بهصورتشدیدتر اتفاق میافتد. گاو،گاومیش، شتر و خوک غالباً به شکل تحتبالینی مبتلا میشوند اما به دلیل تداوم انتقال ویروس از نشخوارکنندگان کوچک به آنها، این حیوانات ممکن است در اپیدمیولوژی ویروس PPR نقش ایفا نمایند. بنابراین آگاهی از وضعیت آلودگی در این حیوانات بهویژه گاو وگاومیش میتواند درک بهتری از اپیدمیولوژی PPR در هر منطقه ارائه نماید. بههمین منظور این مطالعه برای آگاهی از میزان آلودگی گاومیشهای ارجاعی به کشتارگاه اهواز انجام گرفت. نمونه خون از 150 راس گاومیشبلافاصله بعد از کشتار اخذ شده و سرمها تا زمان آزمایش خنثیسازی ویروس در دمای 20- درجه سانتیگراد نگهداری گردید. از ویروس تخفیف حدت یافته موجود در واکسن زنده کشت داده شده در محیط کشت سلولی VERO، برای آزمایش خنثیسازی ویروس استفاده شد. براساس آزمایش خنثیسازی ویروس، 33/11% از گاومیشهای تحت مطالعه دارای پادتن ضدویروس PPRبودند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد ارتباطی بین آلودگی به ویروس با سن و جنس وجود نداشت اما فراوانی آلودگی در سنین پایینتر کمتر بوده است. با توجه به اینکه برخی از گاومیشهای تحت مطالعه دارای پادتن ضد ویروس PPRبودند، بنابراین به نظر میرسد، ویروس توانایی انتقال از نشخوارکنندگان کوچک به بزرگ را دارا بوده و در کنترل و پیشگیری PPR، این مسئله باید مد نظر قرار گیرد. از سوی دیگرتوانایی ویروس PPRدر ایجاد عفونت در نشخوارکنندگان بزرگ تهدیدی جدی محسوب می¬شود که نیاز به بررسی و مطالعات بیشتر دارد.
-
تولید پروتئین نوترکیب نوکلئوکپسید ویروس برونشیت عفونی طیور از طریق بیان ژن در E.coli
مریم مهراقا 772برونشیت عفونی یکی از مهم ترین بیماری¬های ویروسی ماکیان است، که خسارات اقتصادی قابل توجهی به صنعت پرورش طیور در سرتاسر جهان وارد می¬کند. برونشیت عفونی یک بیماری تنفسی واگیر با حدت بالا ایجاد می¬کند. برخی سروتیپ¬های نفروتروپ ویروس برونشیت عفونی نفریت ایجاد می¬کنند. ویروس برونشیت عفونی مسئول کاهش تولید تخم و تولید تخم¬های غیر عادی است. بیماری برونشیت عفونی درمان ندارد و تنها راه پیشگیری در گله¬های طیور واکسیناسیون علیه ویروس برونشیت عفونی می¬باشد. ایمنی ضد برونشیت عفونی اکثرا به وسیله آزمایش¬های سرولوژیکی از جمله الایزا سنجیده می¬شود. ویروس برونشیت عفونی طیور (جنس کروناویروس، خانواده کروناویریده) دارای یک رشته RNA مثبت به طول 6/27 کیلو¬باز می¬باشد. ژنوم ویروس سه پروتئین ساختاری بزرگ را کد می¬کند: گلیکوپروتئین اسپایک، گلیکوپروتئین داخل غشایی و فسفوپروتئین نوکلئوکپسید با وزن 43 تا 50 کیلودالتون. هدف از این مطالعه تهیه فسفوپروتئین نوکلئوکپسید نوترکیب برای توسعه یک الایزای ارازن¬تر، ایمن¬تر و سریع¬تر است. برای این هدف بعد از استخراج RNAاز ویروس ژن مورد نظر با طول bp 1227 به وسیله RT-PCR تکثیر شد. سپس این ژن در یک پلاسمید بیانی (pMAL-C2X) کلون شد و پلاسمید نوترکیب به سویه Rosetta باکتری E.coliمنتقل شد. بیان پروتئین Nبه وسیله SDS-PAGE بررسی شد. بعد از خالص سازی پروتئین نوکلئوکپسید به وسیله کروماتوگرافی ستون رزین-آمیلوز، پروتئین در آزمایش وسترن بلات و الایزا برای تفریق سرم¬های مثبت (دارای آنتی¬بادی ضد ویروس برونشیت عفونی) و منفی جوجه¬ها استفاده شد. پروتئین نوکلئوکپسید نوترکیب با موفقیت توانست 2 گروه سرم را در هر دو آزمایش تفکیک کند. نتایج این مطالعه پیشنهاد می¬کند که این پروتئین می¬تواند به شکل موثری برای شناسایی آنتی¬بادی ویروس برونشیت عفونی به کار رود.
-
تهیه و ارزیابی پروتئین A استافیلوکوکی نشاندار شده با آنزیم پراکسیداز
سارا یعقوبی 770 -
کلونینگ وبیان ژن فاکتور رشد اندوتلیال عروق از جدایه ای از ویروس Orf از شهر اهواز
ماجده بلادی موسوی 770 -
بررسی عفونت متاپنوموویروسی در طیور گوشتی در اهواز با آزمایش RT-PCR
گلناز حسامی 769 -
تهیه و ارزیابی تهیه آنتی بادی ضدIgGگاو با استفاده از پروتئین نوترکیب ناحیه ثابت زنجیرIgGگاو
عاطفه اشتری 769 -
تهیه مارکر DNA loop
محمد رشنو 768 -
بررسی آلودگی ماکیان بومی اهواز به آیمریاهای مسبب کوکسیدیوز تحت بالینی به روش PCR
معصومه شیخ زاده تکابی 767 -
کلونینگ و تعیین توالی ژن کد کننده پروتئین NS1 ویروس آنفلوانای مرغی H9N2
مریم بیگم اسلامی 767 -
بررسی شیوع ویروس رینوتراکثیت در گربهای اهواز با استفادهاز روش PCR
احمد روحی زاده 767 -
بررسی آلودگی پروسلایی گاومیشهای کشتار شده در کشتارگاه اهواز با استفاده از روشهای کشت و PeR
الهام رای 766 -
کلونینگ و بیان ژن کدکننده گلیکو پروتئین 52 کیلو دالتون ویروس عامل اسهال ویروسی گاو
سید مرتضی قریشی 765 -
بررسی تاثیر Acemannan در پاسخ ایمنی طیور گوشتی برعلیه واکسن آنفلوانزا سویه H9N2
الهه مطلبیفینی 762 -
ایجاد آرترودسیس در مفصل کارپ سگ با استفادهاز مغز استخوان
مژگان نظری 762 -
چهار روش استخراج RNA ویروس برونشیت عفونی طیور از مایع آلانتوئیک برای استفاده در آزمایش RT-PCR
حمیدرضا کاهکش 761 -
بررسی ویروسشناختی سندروم تنفسی شایع در طیور گوشتی در ایران
حسین معتمدی 760 -
تهیه کنژوگه پراکسیداز برضد IgG مرغ
سیدحسن میرابوطالبیزواره 760 -
تهیه آنتی ژن ویروس بیماری نیوکاسل جهت استفاده آزمایش ممانعت از هماگلوتیناسیون (HI)
خدایار پرویش 759 -
مطالعه ایمن زایی واکسنهای تهیه شده ازآنتی ژن غیرفعال یکسویه بومی ویروس گامبورو
کیوان یوسف قدسی 757 -
مقایسه واکسنهای کشته وزنده جهت پیشگیری ازبیماری گامبورودرطیورگوشتی
حسین هوشمند کوچی 757