حسین حمیدی نجات

استاد

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/12/13

حسین حمیدی نجات

دانشکده دامپزشکی / گروه پاتوبیولوژی

رساله های دکتری

  1. ژنوتیپینگ انگل توکسوپلاسما گوندای از جدایه‌های جمع آوری شده از جنین‌های سقط شده‌ی بز در استان‌‌های لرستان و خوزستان
    مراد بیرانوند 782
  2. بررسی حضور و تعیین ژنوتیپ برخی عوامل عفونی در چرخۀ حیوان – کنه - انسان در کنه های سخت دامی استان خوزستان
    مریم محمودی پور 781
  3. مطالعه میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و فیلوژنی گونه‌های ریپی‌سفالوس
    فاطمه پژوم 779
  4. بررسی اثر فراکسیون های مختلف سم عقرب همی اسکورپیوس لپتوروس بر تاکی زوئیت های توکسوپلاسما گوندای
    لیدا خالقی رستم کلایی 777
  5. تعیین ژنوتیپ جدایه های توکسوپلاسما گوندای از جنین های سقط شده‌ی گوسفند در استان‌های خوزستان و لرستان
    نورمحمدی-مرتضی 775
    تک‌یاختهی توکسوپلاسما گوندای یک انگل تک‌یاخته‌ای داخل سلولی اجباری زئونوز است که همه‌ی حیوانات خون‌گرم ازجمله انسان را در سراسر دنیا آلوده می‌کند. تعیین ژنوتیپ‌ انگل در میزبان‌های واسط در ارزیابی نقش این تیپ‌ها در عفونت‌های انسانی و همچنین برنامه‌های پیشگیری نقش مهمی دارد. لذا این مطالعه با هدف شناسایی و تشخیص ژنوتیپهای توکسوپلاسما گوندای در جنینهای سقط‌شده‌ی میش‌های استان‌های خوزستان و لرستان انجام گرفت. شناسایی انگل در نمونه‌های بافت‌های مغز و کبد 127 جنین سقط‌شده‌ی میش‌های استان خوزستان و نمونه‌های بافت‌های مغز و کبد 142 جنین سقط‌شده‌ی میش‌های استان لرستان با استفاده از PCR متعارف بر پایه تکثیر قطعه 529 جفت بازی نواحی پرتکرار ژنوم انگل انجام شد. شناسایی ژنوتیپ‌های انگل بر روی نمونه‌های مثبت مغز و کبد نمونه جنین سقط‌شده‌ی میش آلوده با روش PCR-RFLP و با استفاده از 4 نشان‌گر مولکولی 2SAG، 3SAG، 6GRA و 1PK انجام پذیرفت. از مجموع 127 نمونهی مغز و جنین جمع آوری شده در استان خوزستان، در 10 مورد (8/7 درصد) حضور انگل با روش PCR مستقیم شناسایی شد. حضور DNA انگل در کبد 4 مورد از نمونههای مثبت نیز شناسایی گردید. ارزیابی الگوی RFLP، وجود 2 نمونه سویهی تیپ I، 3 نمونه سویهی تیپ II، 2 نمونه سویهی تیپIII و 3 نمونه سویهی نامشخص را تایید نمود و از مجموع 142 نمونهی مغز و جنین جمع آوری شده در استان لرستان، در 10 مورد (7 درصد) حضور انگل با روش PCR مستقیم شناسایی شد. حضور DNA انگل در کبد 3 مورد از نمونههای مثبت نیز شناسایی گردید. ارزیابی الگوی RFLP، وجود3 نمونه سویه‌ی تیپ I، 2 نمونه سویهی تیپ II و 5 نمونه سویهی نامشخص را تایید نمود. جداسازی سویه‌های تیپ I، II و نامشخص توکسوپلاسما گوندایی از میش‌های استان‌های خوزستان و لرستان نشان دهنده ضرورت توجه بیشتر به انتقال انگل از حیوانات پرورشی به انسان به‌ویژه زنان باردار و افراد با ضعف سیستم ایمنی می‌باشد.
  6. طراحی واکسن DNAبر پایه آنتی ژن EMA-1تیلریا اکویی و ارزیابی ایمنوژنسیتی آن در موش سوری
    ابراهیمی-منصور 775

     تیلریا اکویی انگل تک‌یاخته‌ای داخل سلولی است که بیماری پیروپلاسموز را در تک‌سمیان ایجاد می‌کند. اگرچه این بیماری در مناطق نیمه‌خشک شایع است ولی از بخش‌های مختلف جهان گزارش شده است. همین امر باعث شده تا این بیماری به‌عنوان یک تهدید بزرگ برای ورزش سوارکاری و تجارت اسب محسوب گردد. آنتی¬ژن مروزوئیت اسبی (EMA-1)، از مهم‌ترین پروتئین‌های سطحی تیلریا اکویی، به عنوان یک کاندید جدی برای مطالعات تشخیصی و نیز تولید واکسن علیه تیلریا اکویی شناسایی شده است. هدف از مطالعه حاضر، طراحی واکسن DNA بر پایه آنتی‌ژن EMA-1 تیلریا اکویی و ارزیابی ایمنوژنیسیتی آن در موش سوری بود. بدین منظور، با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیک قطعه¬ای از ژن EMA-1 که میزان آنتی¬ژنیسیتی و آب دوستی بالاتری داشت انتخاب، در پلاسمید های بیانی pcDNA3.1 و pET26b(+) کلون و در در سلول¬های CHO و باکتری E. coli بیان گردید. سپس پروتئین نوترکیب خالص¬سازی و با استفاده از SDS-PAGE و دات بلات بررسی شد. به منظور ارزیابی ایمنی زایی DNA واکسن طراحی شده، تعداد 15 سر موش سوری بصورت تصادفی در 3 گروه طبقه¬بندی شده و بصورت داخل عضلانی به فاصله 14 روز و دو بار ایمن شدند. گروه اول 100 میکروگرم از DNA واکسن (pcDNA3.1-EMA-1)، گروه دوم 100 میکرولیتر PBS و گروه سوم 100 میکرولیتر پلاسمید pcDNA3.1 را دریافت کردند. چهار هفته پس از ایمنی¬زایی، سرم از تمامی گروه‌ها اخذ و حضور آنتی بادی ضد EMA-1 با استفاده از روش الایزا بررسی گردید. نتایج توالی یابی نشان داد که قطعه مورد نظر از ژن EMA-1، با موفقیت در پلاسمیدهای pcDNA3.1 و pET26b(+) کلون شده است. همچنین نتایج آزمون های SDS-PAGE و دات بلات حاکی از بیان ژنEMA-1 و واکنش پروتئین نوترکیب EMA-1 با آنتی بادی ضد تیلریا اکویی بود که نشان دهنده ایمنی زا بودن پروتئین نوترکیب بود. همچنین این پروتئین با سرم اسب غیر آلوده واکنش نشان نداد. نتایج آزمون الایزا نشان داد که سطح آنتی بادی ضد EMA-1 درموش¬های ایمن شده با DNA واکسن، بطور قابل توجهی بالاتر از دو گروه دیگر بود. همچنین سرم موش های ایمن شده با DNA واکسن و سرم اسب آلوده به تیلریا اکویی با رقت¬های مختلف پروتئین نوترکیب EMA-1 واکنش نشان دادند. در مطالعه حاضر DNA حاوی ژن EMA-1 تیلریا اکویی، سبب القای پاسخ IgG در موش‌های ایمن‌شده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که ژن EMA-1 می تواند به عنوان یک هدف در مطالعات DNA واکسن علیه تیلریا اکویی مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به اینکه در این مطالعه برای اولین بار اقدام به طراحی DNA واکسن علیه تیلریا اکویی گردید، نتایج حاصل از آن می‌تواند برای مطالعات بعدی در این زمینه مفید و کارآمد باشد.


  7. ارزیابی پروتئین نوترکیب NC1GRA7 در تشخیص آنتی بادی های ضد نئوسپورا کانینوم در گاو و گاومیش به روش الیزا
    مرضیه کفایت 770

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. بررسی شیوع انگل های تک یاخته ای دستگاه گوارش در گربه های خانگی شهرستان اهواز
    پردیس جعفری شهنی 782
  2. بررسی مولکولی آلودگی به آناپلاسما اوویس و مارژیناله در بزهای نژاد بومی و نجدی شهرستان اهواز
    مریم عباس زاده 780
  3. بررسی اولیه ی آلودگی به تری تریکوموناس فتوس در گربه های شهرستان اهواز
    حمدباغستانی-اتوسا 777
  4. مطالعه ی برون­ تنی اثر گیاه گز روغنی و خار مریم بر توکسوپلاسما گوندای
    مینا دشتیان نژاد 776
  5. بررسی مولکولی حضور آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم در کنه های سخت استان خوزستان
    محمد باقری 774

     استان خوزستان یکی ازمناطق مهمی در کشور است که بیماری¬های منتقله توسط کنه به دام همانند بابزیوز، تیلریوز وآناپلاسموز در آن بومی شده¬اند. اجرام آناپلاسمایی از دسته ریکتزیاها هستند ویکی از مهم¬ترین راه انتقال این عوامل عفونت زا از طریق خون¬خواری کنه¬های سخت خانواده ایگزودیده است. آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم مهم¬ترین گونه بیماری¬زای زئونوز در میان اجرام آناپلاسمایی است. هدف از بررسی حاضر مطالعه حضور این جرم بیماری¬زا در غدد بزاقی کنه¬های سخت استان خوزستان می¬باشد.در مطالعه حاضر از بهمن 1394 تا خرداد 1395 تعداد 2000 کنه سخت از گوسفندان و گاوان از کشتارگاه، اهواز جداسازی گردید. پس از تعیین گونه کنه¬ها، غددبزاقی آن¬ها برداشته شد و هر 10 غده بزاقی از یک کنه مشخص با یکدیگر مخلوط گردید. جهت انجام بررسی ملکولی، DNA از این غدد استخراج گردید و Nested-PCR اختصاصی بروی DNA آن¬ها صورت پذیرفت. ازکنه¬ها جداسازی شده، سه گونه هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم، هیالوما مارژیناتوم و ریپی‌سفالوس سنگی¬نئوس¬ بودند. بررسی ملکولی نشان داد که هیالوما مارژیناتوم و ریپی¬سفالوس سنگی¬نئوس به شکل قابل توجهی به آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم آلوده¬اند و این بررسی نقش این کنه¬ها را در توانایی انتقال این جرم بیماریزا به میزبان آن را مطرح می¬سازد.


  6. مطالعۀ مولکولی آلودگی سگ های روستایی اطراف شهر اهواز به آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم
    شراره پهلوان 774
    آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم یک کوکسی داخل سیتوپلاسمی است که به خانواده آناپلاسماتاسه تعلق دارد. دیواره خارج سلولی آن مشابه باکتری گرم منفی است. این ارگانیسم اغلب گلبول‌های سفید گرانولوسیتی بدن به جز ائوزینوفیل‌ها را آلوده می‌کند و دیده شده بیش‌ترین تمایل آن به نوتروفیل‌های بدن میزبان است. آناپلاسما فاگوسایتوفیلوم درون گلبول‌های سفید میکروکلنی‌های بزرگی تشکیل می‌دهد که به آن موروله می‌گویند. این ریکتزیا از عوامل بیماریزای مشترک انسان و حیوانات میباشد. با توجه به اهمیت سگ به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین میزبان‌های این عفونت زئونوز، هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی شیوع مولکولی آن در سگ‌های روستایی اطراف اهواز بود. در این مطالعه از 103 قلاده سگروستایی نمونه خون اخذ شد. سگهای مورد مطالعه از نظر سن در دو رده سنی کوچکتر و مساوی سه سال و بزرگ‌تر از سه سال قرار گرفتند. جهت بررسی مولکولی، DNA خون کامل جداسازی گردید و برای ردیابی آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم، پرایمر بر اساس ژن 16S rRNA انتخاب و نمونهها PCR شدند. گسترشهای خونی تهیه شده با استفاده از متانول تثبیت گردید و با محلول گیمسا ده درصد رنگ‌آمیزی شدند و با بزرگ‌نمایی (1000×) به وسیله میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. در ارزیابی ریزبینی، بیش از 30 میدان میکروسکوپی مد نظر بوده و وجود اشکال داخل نوتروفیل آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم بررسی و ثبت میشد. از 103 نمونه، 59 نمونه (28/57 درصد) در PCR و در بررسی گسترش‌ها 12 نمونه (65/11) مثبت تشخیص داده شد. هیچ گونه اختلاف معنی‌داری بین جنس، سن و منطقه جغرافیایی مشاهده نشد. به‌نظر میرسد که در اطراف اهواز، سگ مخزن بالقوهی پخش این عامل در محیط میباشد، بنابراین این حیوانات باید برای کنترل و پیشگیری از آناپلاسموزیس درنظر گرفته شوند.
     

  7. مطالعۀ آلودگی گاو و گاومیش های اهواز به آناپلاسما مارژیناله
    رقیه قزوینی 773

     آناپلاسما مارژیناله از ارگانیسم‌های داخل سلولی اجباری است که گلبول‌های قرمز بعضی نشخوارکنندگان به‌خصوص گاو و گاومیش را آلوده می‌کند. هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی مولکولی شیوع آناپلاسما مارژیناله در گاو و گاومیش در شهرستان اهواز بوده است.
    در این مطالعه از 75 راس گاو و 75 راس گاومیش در کشتارگاه اهواز نمونه خون تهیه شد. گسترش‌های خونی حاصل از آن از نظر آلودگی آناپلاسمایی مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفت که 14 (6/18%) نمونه گاو و 4 (3/5%) نمونه گاومیش آلوده به اجرام آناپلاسمایی تشخیص داده شد. در آزمایش PCR نمونه‌های خون با استفاده از پرایمر های اختصاصی آناپلاسما مارژیناله 24 (32%) نمونه گاو و 6 (1/8%) نمونه گاومیش مثبت بودند که در آزمایش PCR-RFLP همگی ازنظر آناپلاسما مارژیناله مثبت بودند. این یافته‌ها بیانگر حساسیت بالاتر PCR نسبت به روش‌های متداول میکروسکوپی در تشخیص آناپلاسموز به‌ویژه در دام‌های حامل می‌باشد. فاکتورهای جنس و سن در گاو و گاومیش معنی‌دار نبود اما عامل حضور کنه در گاو معنی‌دار بود و با آلودگی آناپلاسمایی ارتباط مستقیم داشت. بررسی حاضر نشان داد که آناپلاسموز در منطقه دارای شیوع نسبتاً قابل توجهی در گاو بوده و در ضمن می‌توان نتیجه گرفت که براساس بیولوژی انگل، گاومیش‌ها و گاوهای مسن به عنوان مخازن فعال این اجرام در منطقه مورد بررسی مطرح باشند.


  8. بررسی آلودگی توکسوپلاسمایی گوشت بزهای کشتار شده در کشتارگاه اهواز به روش PCR
    جبار اله ویسی 773

    توکسوپلاسما گوندای یک انگل تک‌یاخته‌ای، با انتشار وسیع جهانی است که می‌تواند سبب آلودگی جدی در انسان، نشخوارکنندگان و بسیاری دیگر از حیوانات خون¬گرم گردد. میزبان اصلی این انگل گربه و میزبان واسط آن همۀ مهره¬داران خون¬گرم هستند که آلودگی را عمدتاً از طریق بلع اُاُسیست، کیست¬های نسجی در گوشت و یا به شکل مادرزادی کسب می¬نمایند. آلودگی گوسفندان و بزها در سراسر دنیا از 4 الی 95 درصد گزارش شده است. این انگل از مهم¬ترین عوامل اختلالات مهم جنینی گوسفند، بز و انسان و یک پاتوژن بسیار فرصت¬طلب در افراد دارای نقص ایمنی می¬باشد. از میان حیوانات مختلف گوسفند، بز و خوک مهم¬ترین حیواناتی هستند که این تک-یاخته را از راه خوراکی به انسان انتقال میدهند. از آنجایی¬که مطالعۀ آلودگی میزبانان مختلف و نیز شناسایی راه¬های انتقال بیماری به میزبانان متفاوت در هر منطقه از اهمیت بسزایی در کنترل و پیشگیری از بیماری برخوردار است، لذا این مطالعۀ، به‌منظور بررسی آلودگی توکسوپلاسمایی گوشت بزها در کشتارگاه اهواز با روش PCR صورت گرفت. به‌صورت تصادفی از 150 راس بز نمونه گوشت (هرکدام 50 گرم) از عضلات مختلف در هنگام بازرسی گوشت جمع¬آوری گردید. در آزمایشگاه، نمونه¬ها به وسیله روش PCR آزمایش شدند. DNA ژنومی 48 نمونه مثبت بود. ازنظر آماری میزان آلودگی در سنین مختلف معنادار بود، به‌طوریکه با افزایش سن میزان آلودگی بیشتر بود.


  9. مطالعۀ فون کنه های سخت گوسفندان ناحیۀ شرق خوزستان و بررسی مولکولی حضور تک یاخته های تیلریا و بابزیا درآن ها
    حسینی برافتابی-سیدهادی 773

     کنه¬های سخت (ایگزودیده) شایع¬ترین آلودگی انگل¬های خارجی نشخوارکنندگان هستند و علاوه بر ایجاد خسارات اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم، توانایی انتقال اجرام بیماری¬زایی نظیر بابزیا، تیلریا، آناپلاسما، برخی ویروس¬ها و... را دارند. استان خوزستان (جنوب غرب ایران) علی¬الخصوص شرق این استان یکی از مناطق مهم پرورش و نگهداری گوسفندان در کشور است که بیماری¬های منتقله توسط کنه همانند بابزیوز و تیلریوز در آن بومی شده¬اند. این تحقیق بر آن است تا وضعیت فون کنه¬های سخت را در گوسفندان مناطق شرق این استان را مشخص نموده و در ضمن آلودگی غدد بزاقی این کنه¬ها را از نظر حضور انگل¬های تیلریا و بابزیا در گونه-های موجود بررسی نماید. در مطالعه حاضر در مجموع تعداد 1500 کنه به¬طور تصادفی از گوسفندان مناطق شرقی استان خوزستان (ایذه، دهدز، باغملک، هفتکل و رامهرمز)، پس از بررسی ریخت شناسی، غالب بودن دو گونه¬ی ریپی¬سفالوس سانگی¬نئوس و هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم نشان داده شد. همچنین در مطالعه¬ی حاضر با استفاده از تکنیک PCR و بر اساس توالی¬یابی ژن 18S rRNA، تک¬یاخته¬های تیلریا لستوکاردی، تیلریا اویس و بابزیا اویس در غدد بزاقی کنه¬های هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم، هیالوما آناتولیکوم اکسکاواتومریا، هیالوما آسیاتیکوم آسیاتیکوم و ریپی¬سفالوس بورسا تشخیص داده شد. در انتها، این مطالعه نشان داد که گونه¬های غالب کنه¬های موجود بر روی گوسفندان مناطق شرقی استان خوزستان کدامند و نیز کدامیک احتمالاً در انتقال آلودگی به تک¬یاخته¬های بابزیا و تیلریا نقش داشته و حائز توجه بیشتری می¬باشند.


  10. مطالعۀ مولکولی و سرم شناسی توکسوپلاسما گوندای در گربه های ولگرد شهر اهواز
    رضایی قلعه-فاطمه 772

    توکسوپلاسما گوندای یک عامل مهم مشترک انسان و دام است. گربه،¬ مهم¬ترین میزبان اصلی و در ضمن یکی از میزبانان واسط این تک¬یاخته است که ممکن است متحمل عوارضی هم¬چون سقط، اختلالات عصبی و بینایی ¬گردد. بیماری در میزبان واسط در مرحله¬ی اول به شکل حاد و در مرحله¬ی مزمن معمولاً تا آخر عمر میزبان باقی می¬ماند. پراکندگی گربه¬های ولگرد در شهر اهواز زیاد بوده و به نظر می-رسد این جمعیت نقش مهمی در شیوع توکسوپلاسموز در میزبانان واسط داشته باشند. در تحقیق اخیر، سرم و خون کامل 100 گربه¬ی ولگرد برای تشخیص توکسوپلاسموز با استفاده از الایزا و آگلوتیناسیون تغییر یافته و واکنش زنجیره¬ای پلی¬مراز مورد آزمایش قرار گرقتند. در ضمن گربه¬ها با روش آگلوتیناسیون تغییر یافته از نظر آلودگی به تک یاخته¬ی نئوسپورا کانینوم بررسی شدند. آنالیز داده¬ها بر اساس آزمون مربع کای و آزمون فیشر با نرم¬افزار SPSS انجام گرفت. با توجه به نتایج الایزا الایزا و آگلوتیناسیون تغییر یافته، شیوع عفونت توکسوپلاسما به ترتیب 30% و 35% بود. این شیوع در جنس نر بر اساس الایزا و آگلوتیناسیون تغییر یافته به ترتیب 33/53% و 71/48% و در جنس ماده 66/46% و 28/51% بود و تفاوت معنی¬داری بین نر و ماده وجود نداشت (05/0<P). اختلاف معنی¬داری بین گروه‌های سنی و میزان آلودگی وجود داشت که بیشترین میزان در گروه سنی جوان میباشد. واکنش زنجیره¬ای پلی¬مراز، مرحله¬ی حاد عفونت توکسوپلاسما گوندای را در 8 نمونه از 100 گربه¬ی مورد بررسی نشان داد.
    بر اساس مطالعه¬ی حاضر، شیوع عفونت توکسوپلاسما گوندای در گربه¬های شهر اهواز به¬خصوص در مرحله¬ی مزمن به طور قابل توجهی بالا می¬باشد و ممکن است این حیوانات از بیماری رنج برده یا انگل را در محیط پراکنده کنند.
     


  11. مطالعۀ پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی برخی از اندام های داخلی رت مبتلا به توکسوپلاسموز تجربی
    احمد حیدرزاده یگانه 772

     چکیده
    نام خانوادگی: حیدرزاده یگانه نام: احمد شماره دانشجویی: 9091101
    عنوان پایان‌نامه: مطالعۀ پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی برخی از اندام¬های داخلی رت مبتلا به توکسوپلاسموز تجربی
    اساتید راهنما: دکتر حسین حمیدی‌نجات، دکتر صالح اسماعیل‌زاده
    استاد مشاور: دکتر علی‌رضا البرزی
    درجه تحصیلی: کارشناسی ارشد رشته: انگل‌شناسی دامپزشکی
    دانشگاه: شهید چمران اهواز دانشکده: دامپزشکی گروه: پاتوبیولوژی
    تاریخ فراغت از تحصیل: 31/6/1393 تعداد صفحه: 101
    کلید واژه‌ها: توکسوپلاسموز، پاتولوژی، ایمونوهیستوشیمی، رت
    تک‌یاخته انگلی توکسوپلاسما گوندای یک عامل زئونوز با پراکندگی وسیع بوده که باعث افزایش نگرانی در انسان و حیونات خون‌گرم شده است. بررسی‌های انجام شده نشان داده‌اند که توکسوپلاسموز ممکن است در مرحله حاد سبب نکروز و تخریب بافت‌ها گردد، اما وضعیت انتشار انگل در اندام‌های متفاوت به خوبی بررسی نگردیده است. روش ایمونوهیستوشیمی یکی از روش‌های بسیار حساس تشخیص توکسوپلاسما در بافت‌هاست. در این تحقیق 41 سر رت به¬عنوان مدل آزمایشگاهی به 2 گروه تقسیم شدند. به 29 سر رت 50000 عدد تاکی¬زوئیت تازه توکسوپلاسما گوندای (سویۀ RH) تلقیح گردید. 12 سر رت سالم به‌عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. از گروه آلوده، 15 سر رت در روزهای 3، 5، 7، 10 و 25 پس از آلودگی، آسان‌‌کشی شده (روزانه 3 سر رت) و 14 سر رت تا روز 45 پس از آلودگی به‌منظور ایجاد آلودگی مزمن نگهداری شده و سپس سیستم ایمنی آن‌ها با تزریق روزانه دگزامتازون سدیم فسفات به‌مدت 10 روز (روزانه 4/0 میلی‌گرم) سرکوب گردید. گروه غیر آلوده همانند گروه آلوده بررسی می‌گردید. بعد از القاء مرحله حاد توکسوپلاسموز، رت‌ها به‌منظور یافته‌های هیستوپاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی بررسی ¬گردیدند (روزانه 3 نمونه). اگرچه ارگانیسم در تمام اندام‌های رت‌ها حضور داشت، اما ضایعات بافتی عمدتاً در ریه و کبد رت‌های طبیعی و دچار سرکوب سیستم ایمنی مشاهده گردید. توکسوپلاسما گوندای ابتدا در ریه و کبد و سپس قلب مشاهده گردید، اما توزیع آن در سایر اندام‌ها الگوی مشخصی نداشت.
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که رت مدل حیوانی مناسبی برای تحقیق بر روی بیولوژی انگل توکسوپلاسما گوندای می‌باشد، به‌عنوان مثال نشان دادن فرم تحت درمان‌گاهی آلودگی در انسان وگوسفند.

     

     

     


  12. بررسی تغییرات آنزیم های تروپونین و کراتین فسفوکیناز در آلودگی تجربی به توکسوپلاسما گوندای در موش سوری
    لیدا خالقی رستمکلایی 771
  13. بررسی شیوع آلودگی به دیکروسلیوم دندریتیکوم در گوسفندان استان خوزستان باروش الایزای خانگی
    مهران طهماسبی 771
  14. مطالعۀ فراوانی و تشخیص مولکولی کریپتوسپوریدیوم در ماکیان استان لرستان
    کیومرث نورمحمدی 770
  15. مطالعه پاتولوژیک اثرات اکیناسه پورپورا بر ضایعات ناشی از آلودگی تجربی ماکیان گوشتی به آیمریا تنلا
    مهرداد محبوب کنفی 770
    در مطالعه حاضر اثرات پاتولوژیکی ضد کوکسیدیایی پودر گیاه اکیناسه بر روی کوکسیدیوز تجربی بررسی گردید. 180 قطعه جوجه یک روزه نژاد راس در شش گروه سی تائی استفاده گردید. به گروه یک داروی سالینومایسن و یا عصاره گیاه اکیناسه تجویز نشد. جوجه های گروه دو که به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شده بودند، در سن 14 روزگی با دوز 50000 اُاُسیست آیمریا تنلا (درهر پرنده) از طریق دهانی آلوده شدند و داروی سالینومایسین ویا عصاره گیاه اکیناسه دریافت نکردند. به جیره غذایی گروه‌های سه، چهارو شش علاوه بر آلودگی تجربی، به ترتیب پودرگیاه اکیناسه 5/0 ، 1 و نیز 1 درصد همراه با 60 ppm سالینومایسین اضافه گردید. به جیره غذایی گروه پنج تنها 60 ppm سالینومایسین اضافه گردید. در 4 ،7 و 9 روز پس از آلودگی، از سکوم نمونه برداری و مقاطع پاتولوژی تهیه گردید. در بررسی مقاطع هیستوپاتولوژیک لام های تهیه شده از سکوم جوجه های گروه 1، 5 و 6 هیچ یک ازمراحل سیکل تکاملی آیمریا تنلا مشاهده نگردید در صورتی که در گروه های 2، 3 و 4 به ترتیب 639، 238 و 211 عدد از اشکال مختلف آن شمارش گردید و نتایج به دست آمده نشان می دهد که مصرف پودر گیاه اکیناسه در کاهش بروز اشکال مختلف انگل آیمریا نسبت به گروه کنترل مثمر ثمر بوده است.
  16. بررسی برخی از فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی گاوهای فاقد علایم بالینی آلوده به تیلریا
    مرتضی نورمحمدی 770
  17. شناسایی گونه های سارکوسیستیس گاوان و گاومیش های کشتار شده در کشتارگاه اهواز با روش PCR-RFLP
    پدرام حدادمولایان 770
  18. شناسایی گونه های سارکوسیستیس گوسفندان کشتار شده در شهرستان های اهواز و خرم آباد با روش PCR-RFLP
    عباس حاتمی 769
  19. طراحی روش دات- الایزا جهت تشخیص آلودگی به نئوسپورا کانینوم در گاو و مقایسه آن با کیت تجاری
    سارا محمدعلی گل 768
  20. بررسی آلودگی ماکیان بومی شهرستان اهواز به توکسوپلاسما گوندای
    محمود شکراللهی 768
  21. مطالعه فونتیک پشه‌های آنوفل بالغ تالاب شادگان
    فاطمه برون 767
  22. بررسی آلودگی به ساکوسیت در فرآورده گوشتی همبرگر به روش هضمی آنزیمی
    مینا پورجولا 767
  23. مطالعه سرولوژیک توکسوپلاسموزیس در میش‌های سقط کرده در منطقه اهواز به روش آگلوتیناسیون اصلاح شده
    فرشاد اکبرنژاد 764