بهداشت و صنایع غذایی دریایی
طرح درس
طرح درس
دانشگاه شهید چمران اهواز
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
طرح درس ویژة درسهای تحصیلات تکمیلی دانشگاه
آدرس ایمیل: zarei @scu.ac.ir | مرتبة علمی: استاد | نام و نام خانوادگی استاد: مهدی زارعی |
نیمسال تحصیلی: اول 400-99
| گروه: بهداشت مواد غذایی | دانشکده: دامپزشکی |
تعداد واحد: 2 واحد نظری | نام درس: بهداشت و صنایع غذایی دریایی | دورة تحصیلی: کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی
|
جایگاه درس در برنامة درسی دوره: این درس یکی از دروس اصلی و مهم برای دانشجویان کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی است..
| ||
هدف کلی: آشنا نمودن دانشجویان با کلیاتی در رابطه با ارزش تغذیهای مواد غذایی دریایی، تکنولوژی تولید محصولات غذایی دریایی، روشهای ارزیابی کیفیت و عمر ماندگاری مواد غذایی دریایی و مخاطرات بهداشتی مرتبط با مواد غذایی دریایی از اهداف این درس میباشد. با یادگیری این درس دانشجو قادر خواهد بود در صنایع مرتبط با مواد غذایی دریایی مشغول به کار شده و مشکلات این حوزه مهم در صنعت غذا را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام نماید
| ||
اهداف یادگیری: دانشجو پس از گذراندن این واحد درسی با موارد زیر آشنا خواهد بود
| ||
رفتار ورودی: آشنایی با شیمی و ساختار گوشت آشنایی با عوامل بیماریزای مواد غذایی | ||
مواد و امکانات آموزشی: تدریس با استفاده از پاورپوینت انجام میشود. از فیلم های کمک آموزشی و کتابهای آموزشی فارسی و انگلیسی نیز استفاده خواهد شد.
| ||
روش تدریس: سخنرانی استاد در کلاس با استفاده از وسایل کمک آموزشی جمع آوری اطلاعات در خصوص مبحث درس توسط دانشجویان و و بحث گروهی در ارتباط با موضوع سمینار کلاسی توسط دانشجویان
| ||
وظایف دانشجو: حضور منظم و فعال در کلاس های درس مطالعه مرتب مطالب تدریس شده مشارکت در ایجاد بحثهای گروهی راجع به موضوع درس
| ||
شیوه آزمون و ارزیابی: حضور منظم و فعال در کلاسهای درسی، کوئیزهای کلاسی، سمینار علمی و آزمون کتبی پایان ترم در ارزیابی دانشجو مورد توجه قرار میگیرد | ||
منابع درس:
|
هفتة یکم
|
هفتة دوم
|
هفتة سوم
|
هفتة چهارم
|
هفتة پنجم
1- میکروبیولوژی ماهی و فراوردههای دریایی و باکتریهای مهم در فساد غذاهای دریایی
|
هفتة ششم
|
هفتة هفتم
|
هفتة هشتم
|
هفتة نهم
|
هفتة دهم
|
هفتة یازدهم
1- تکنولوژی تولید سوریمی 2- معرفی فراوردههای حاصل از سوریمی
|
هفتة دوازدهم
1- معرفی خاویار و روش تهیه آن 2- روشهای ارزیابی کیفیت خاویار
|
هفتة سیزدهم
1- باکتریهای بیماریزای مهم در فراوردههای غذایی دریایی (ویبریو، لیستریا و ...)
|
هفتة چهاردهم
1- ادامه مبحث باکتریهای بیماریزای مهم در فراوردههای غذایی دریایی (کلستریدیوم، سالمونلا و ...)
|
هفتة پانزدهم
|
هفتة شانزدهم
1- ادامه مبحث انگلهای مهم در فراوردههای غذایی دریایی
|